Ny bok fra Tom Solstad

Lanserer bok om åpenhetsloven

Siviløkonom Tom Solstad har skrevet boka om åpenhetsloven. I enkelt språk for bedrifter en steg-for-steg metode som dem i å oppfylle kravene i åpenhetsloven. Over 9,000 norske bedrifter er pålagt å innføre loven innen juli 2023.

– Frem til i dag har bedrifter som ønsker å innføre loven måtte basere seg på dyre konsulenter, advokater og sofistikert software for å komme i mål. For de fleste bedrifter er dette helt unødvendig.

Han har skrevet boken for virksometer som ønsker å oppfylle lovens krav på egen hånd.

Ferdige maler for å komme i mål

– Det geniale med boka er at man kan gjøre alt selv, uten å basere seg på andre, sier Solstad.

– Dermed oppnår virksomheten en bedre forståelse av hva loven betyr. Samtidig sparer bedrifter penger og tid på å gjøre jobben selv.

Han understreker at alle kan oppfylle lovens krav, helt uten bistand fra eksperter.

– Boken er skrevet i et lettfattelig språk og med mange bruk av eksempler. Det er lagt ved maler som kan kopieres og brukes.

Verdens beste lov

«Verdens beste lov», sa politikerne på Stortinget da åpenhetsloven ble vedtatt.

Formålet med loven er å fremme menneskerettigheter i arbeidslivet. Alle bedrifter med flere enn 50 ansatte må  utføre og redegjøre for aktsomhetsvurderinger av seg selv og leverandørene sine. 

Krav om å besvare spørsmål

Loven krever også at bedrifter må besvare alle som spør om hvordan den jobber med menneskerettigheter og ansattes arbeidsforhold. Alle som spør har krav på svar senest etter tre uker.

– Om Aurora på 19 år fra Førde spør om hvordan skalljakken er laget med hensyn til menneskerettighetene, har virksomheten en plikt til å svare henne innen tre uker. Slik er loven, sier Solstad.

Boka er i salg nå, og kan kjøpes i alle nettbokhandlere.

 

Kontaktinformasjon

Tom Solstad, tom@megatrender.no, 4155 7060

Om forfatteren

Tom Solstad har mer enn 20 års erfaring som analytiker, ledelseskonsulent og økonomisjef. Han har omfattende erfaring med fremtidsstudier og strategiarbeid, blant annet fra Telenor og det tyske konsulentselskapet Simon-Kucher & Partners. Tom er en aktiv blogger og skriver om trendene som endrer verden på megatrender.no. Han er utdannet siviløkonom og MBA.

Tom er gründeren bak og daglig leder av Megatrender, et selskap som hjelper ledere å utnytte langsiktige trender til å vinne fremtidens kunder. Han har utgitt bøkene Start med megatrender og Making sense of the future – how to thrive on the trends that transform the world.

Skroll til toppen