Bøker om trendene som endrer verden

Ikke tid til en workshop? Her er bøker om trendene som endrer verden.

De som er offensive og godt trent i forhold til innovasjon og omstilling, har best forutsetninger for å lykkes, mens de som er konservative og har klart å beskytte seg har de beste forutsetninger for å bli selektert bort. For de som ønsker å utnytte trendene i eget tempo har vi laget produkter som tar deg i mål, hurtig, kostnadseffektivt og med høy kvalitet.

Start med megatrender

Denne boken gir deg alt du lurer på om megatrender og hvorfor det er så viktig å utnytte dem. Se hvordan 30 megatrender påvirker individer, organisasjoner og samfunn. Du finner også en mal som viser deg hvordan du kan tilpasse deg endringer før alle andre. 

Noen av megatrendene som dekkes i boken finner du her.

Det polariserte Frankrike

«Nous tous», var slagordet til Macron ⎯
alle er vi sammen. Men stadig flere føler at de ikke er med. At de ikke er del av et fellesskap.

Det polariserte Frankrike utforsker hva som ligger bak de stadig dypere splittelsene i Europas politiske supermakt. Hva skyldes disse, og hvorfor forlater vanlige franskmenn de etablerte partiene til fordel for ekstreme partier? I jakten på svar har Tom Solstad reist gjennom Frankrike og snakket med folk med vidt forskjellig bakgrunn.

Tom Solstads Det polariserte Frankrike

Åpenhetsloven

Denne e-boken er ment for deg som jobber i en av de over 9 000 norske bedriftene som må tilpasse seg loven. Se hvordan her.

Her lærer du hva som forventes fra deg som leder, og hva som må være klart til fristen går ut 30.juni. Med skritt-for-skritt metode og ferdige maler gjør du jobben enkelt selv.

Vil du heller ha boken som PDF sendt deg på mail? Da vippser du 399 kroner til 41557060.

Ny bok om åpenhetsloven

Making sense of the future

Making Sense of the Future: How to Thrive on the Trends That Transform the World er skrevet for et internasjonalt publikum. Flere emner dekkes og bruken av grafiske tabeller er stor. 

Boken er til salgs på Amazon og i Norge som e-bok. 

Om forfatteren

Tom Solstad har mer enn 20 års erfaring som analytiker, ledelseskonsulent og økonomisjef. Han har omfattende erfaring med fremtidsstudier og strategiarbeid, blant annet fra Telenor og det tyske konsulentselskapet Simon-Kucher & Partners. Tom er en aktiv blogger og skriver om trendene som endrer verden på megatrender.no. Han er utdannet siviløkonom og MBA fra HEC i Paris, og holder også grader innen statsvitenskap og ledelse fra USA og Italia.

Hva sier leserne?

«Mens vi hele tiden blir målt på kortsiktige resultater, glemmer vi ofte at det er de store langsiktige trendene som betyr om vi overhodet overlever som bedrift. Det er vanskelig å heve blikket og tenke langsiktig, men det har antakelig aldri vært viktigere. Vi må forstå omverdenen og fremtiden, og hvor fort ting endrer seg. Start med megatrender viser på en fantastisk lettfattelig måte hvordan dette kan gjøres. Spennende og givende lesning fra perm til perm.» 

-Trond Moe, administrerende direktør i Nordic Environment Finance Corporation

«Vårt verdensbilde er nesten snudd på hodet de siste tjue årene, og endringstakten går stadig raskere. Kina er blitt en viktig motor i verdensøkonomien, og India ligger hakk i hæl. Dette århundret tilhører utvilsomt Asia. Store globale endringer vil stille nye krav til samarbeid og samhandling, på tvers av kulturer og landegrenser. Tom Solstad gir en ryddig og god innføring i en ny virkelighet for oss alle, det være seg i stor eller liten skala.»

- Rina Sunder, Daglig leder i Innovation Forum Norway og forfatter av boken Det moderne India

«This book broadened my horizons in so many ways. The future is much more predictable than I first thought, making it possible to prepare for what is coming. Making Sense of the Future is a fantastic book that combines facts with good stories. I was given the best of social science research and marketing for small business. If you love the books of Michael Lewis, Hans Rosling, Steven Pinker, or Yuval Harari, you will love this.»

- Rhys Jones, USA

Skroll til toppen